Káva

Firma Pellini je dnes vďaka svojej orientácii na kvalitu poskytovaných služieb jednou z popredných pražiarní káv v Taliansku. Okrem Talianska pôsobí na viac ako 30 trhoch po celom svete. Kvalita, uznávaná trhom, bola ocenená aj odborníkmi, ktorí jej udelili certifikát kvality ISO 9002 a certifikát riadenia kontroly internej hygieny HACCP, ktorým sa môže pochváliť iba málo kávových spoločností.

Úspech chuti PELLINI espressa je v harmónii medzi kyslosťou a horkosťou. Použitím jedného druhu kávy, však tejto harmónii nie je možné dosiahnuť a preto sa mieša viac zmesí rôznych odrôd kávy. Praženie kávy je veľkým umením a najcitlivejšia časť úpravy kávy vôbec. Kávové zrnká sa pražia pri vysokých teplotách v pražiacich strojoch, nad ktorými dohliada odborník. Tento odborník pri pražení počúva či káva správne praská, vonia, sleduje farbu, správnu teplotu a veľa iných dôležitých faktorov. V niektorých zemiach pri pražení pridávajú škoricu, klinčeky, zázvor a iné ingrediencie, ktoré zmenia celkovú arómu kávy. Káva najlepšie chutí, keď je čerstvo namletá tesne pred prípravou nápoja. Mletá káva si udrží svoju arómu iba niekoľko dní po zomletí. Potom sa aróma kávy vytráca a nemá žiadnu výraznú chuť a vôňu. Skôr ako sa dostane šálka dobrej kávy na Váš stôl, musí prejsť veľmi dlhú cestu. Dokonale pripravená káva závisí na všetkých ingredienciách, ktoré sa na prípravách podieľa a to: káva, voda, spôsob prípravy, pekné počasie a Vašej nálady.

Víno

Ponúkame fľaškové vína z vinohradu ZSIGMOND.